maanantai 4. marraskuuta 2013

Kuka tappoi Karenin?

Leffamaanantaissa kysellään Meryl Streep -mieltymyksiäni. En oikeastaan taida sellaisia hirveästi omistaa, mutta enpä saa vilunväristyksiäkään häntä ajatellessani, toisin kuin käy esimerkiksi Jennifer Jason Leighn kohdalla. Ynh...

Meryl Streep on esiintynyt muutamissa erinomaisissa elokuvissa ja toisaalta taas jotkut hänen rooleistaan ovat hillittömiä (toisin kuin elokuvat joissa ne ovat). Esimerkiksi Julie & Juliassa Streepin roolisuoritus on aivan täydellinen vaikka itse elokuva jääkin minulle jonnekin puolihöttöisen hattaran tasolle. Samoin Streepin tulkinta Karhiaisessa on upea, vaikkakaan elokuva ei mielestäni koskaan noussut kirjan tasolle.

Alunperin olisin halunnut vastata tähän haasteeseen Tony Kushnerin näytelmäfilmatisoinnilla Angels in Americasta. Siinä Meryl Streep esittää näytelmän mukaisesti kolmoisroolia mormoniäitinä, Ethel Rosenberginä sekä yhtenä enkeleistä. Upeasti ja näytelmälle uskollisesti dramatisoitu AIA lasketaan ilmeisesti kuitenkin televisiodraaman puolelle, joten siirryn asiassa eteenpäin.

Seuraavaksi suurimman vaikutuksen minuun on tehnyt Merylin tulkinta tosielämän sankarista Karen Silkwoodista. Mike Nichols ohjasi Silkwoodin tarinan elokuvaksi vuonna 1983. Ja olipa Meryl-rouva Oscar-ehdokkaana tästäkin roolistaan. Myös Cher tekee kertakaikkiaan elämänsä kenties parhaimman roolityön tässä elokuvassa. Saattaa nimittäin olla, että syy miksi Merylin suorituksesta pidän johtuu juurikin hänen ja Cherin välisestä kemiasta.
Kuvalainaus: Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti